Les NTG són eines innovadores que podran contribuir a incrementar la resiliència i sostenibilitat del sector agroalimentari. Així, permeten desenvolupar varietats vegetals més adaptades als efectes del canvi climàtic, amb menys necessitat d'insums, de millor qualitat i amb més rendiments, entre altres trets.
El 14 de març del 2025, els Estats Membres de la Unió Europea van assolir un acord sobre la proposta de reglament sobre plantes obtingudes mitjançant determinades tècniques genòmiques noves i els seus productes, atorgant el mandat al Consell Europeu perquè negociï el text final del reglament amb el Parlament Europeu.
El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) reconeix l'oportunitat que representa aquesta revisió regulatòria per proveir els agricultors espanyols amb noves eines que permetin afrontar els reptes presents, i contribuir a l'autonomia estratègica oberta i augmentar la sostenibilitat i la seguretat dels sistemes alimentaris de la UE.
Aquesta jornada s'emmarca dins les activitats que desenvoluparan el MAPA i el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) després d'haver iniciat una col·laboració en un projecte pioner d'assessorament científic.
Organitza:
La Subdirecció General de Mitjans de Producció Agrària i Oficina Espanyola de Varietats Vegetals del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) , en el marc de la Xarxa PAC , coordinada per la Subdirecció General de Planificació de Polítiques Agràries.
Objectius de la jornada:
- presentar el projecte d'assessorament científic sobre les noves tècniques genòmiques dut a terme pel MAPA i el CRAG;
- Donar a conèixer les noves tècniques genòmiques com a eina innovadora que podran contribuir a incrementar la resiliència i sostenibilitat del sistema agroalimentari;
- conèixer desenvolupaments innovadors amb aquestes tecnologies i reflexionar sobre el seu potencial per al sector agroalimentari;
- Aprofundir en el marc regulador d'aquestes noves tècniques;
- Dialogar amb representants de la cadena agroalimentària sobre el potencial de les noves tècniques genòmiques
Públic destinatari:
La jornada està adreçada a entitats del sector agroalimentari ia altres agents o entitats interessades en la temàtica.
Modalitat de participació:
La jornada es realitzarà en format mixt:
- Presencial al Saló d'actes del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Pesca (Passeig d'Infanta Isabel, 1, Madrid).
- Online a través de streaming .
L'assistència a la jornada és gratuïta i cal inscripció prèvia .
T'animem a inscriure't a través del següent ENLLAÇ!
El període d'inscripció finalitzarà el 10 de maig a les 12:00
No requiere inscripción o la inscripción es externa.