Imagen para la temática de medio ambiente

Visor Bones pràctiques

La Xarxa PAC recopila exemples de bones pràctiques que es fan a l'entorn rural espanyol per servir d'inspiració per a altres persones. Aquests exemples valen, a més, per compartir experiències i aprendre dels encerts, obstacles i errors de projectes similars.

Al següent visor pots trobar aquests exemples, podent afinar la teva cerca a través d'una sèrie de filtres d'informació: nom de la bona pràctica, àmbit territorial, temàtica, paraula clau, tipus de finançament i tipus de promotor.

Així mateix, t'animem a col·laborar amb la Xarxa PAC mitjançant l'enviament d'una bona pràctica que coneguis al teu territori rural, i des de l'equip de la Xarxa PAC valorarem la seva inclusió al visor.

Visor Grups Operatius

Els grups operatius (GGOO) són conjunts d'agents rurals amb perfils variats que s'uneixen per realitzar un projecte innovador . Aquests projectes tenen per objectiu trobar una solució a un problema compartit o posar en pràctica una idea innovadora relacionada amb algun sector del medi rural.

Tant els GGOO com els projectes innovadors es financen a través del Pla Estratègic de la PAC (PEPAC) i són una eina emprada per l'Associació Europea per a la Innovació (EIP-AGRI, per les sigles en anglès), que forma part de la Xarxa Europea de la PAC, en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles per connectar els diferents agents del medi rural.

Al següent visor es recullen Grups Operatius i projectes innovadors que es poden consultar fent cerques per comunitat autònoma, província, municipi o Grup d'Acció Local.

noticia3
Imagen para la temática de innovación

Visor Grups d´Acció Local

Els grups d'acció local (GAL) són associacions sense ànim de lucre, d'àmbit comarcal, on s'integren entitats públiques (ajuntaments, consells, mancomunitats, etc.) i privades (col·lectius de joves, associacions de dones, associacions empresarials, sindicats, etc.) representatives del teixit socioeconòmic de la comarca.

La principal funció dels Grups és l'aplicació de les estratègies europees de desenvolupament rural a través del disseny, la posada en marxa i la gestió de les seves Estratègies de Desenvolupament Local Participatiu (EDLP) , que són el fruit del consens aconseguit entre els diferents col·lectius socials, econòmics i institucionals que els conformen. Per elaborar aquestes EDLP, els grups han creat una sèrie d'estructures de participació on es desenvolupen els processos de comunicació i de debat.

Al següent visor es poden consultar els GAL per comunitat autònoma, província i municipi.

Visor Oficines Comarcals Agràries

Les Oficines Comarcals Agràries (OCA) són organismes administratius descentralitzats on les persones usuàries poden trobar suport per dur a terme les gestions necessàries per aconseguir una gestió eficaç de la seva explotació. En línies generals, les seves funcions són les següents:

  • Rebre les sol·licituds i els escrits de la ciutadania (es consideren dependències de registre).
  • Informar i assessorar sobre els tràmits i els procediments gestionats per la comunitat autònoma i sobre la política agroalimentària d'àmbit estatal i comunitari.
  • Informar la ciutadania i els professionals del sector agroalimentari sobre les orientacions productives, els avenços en recerca i tecnologia agroalimentària, i l'evolució dels mercats. També sobre les obligacions a complir en seguretat agroalimentària, sanitat vegetal, sanitat i benestar animal, i pràctiques agràries respectuoses amb el medi ambient.

Al següent visor pots fer cerques d'Oficines Comarcals Agràries per comunitat autònoma, província o municipi.