
22 de novembre de 2017
Entre els dies 6 i 17 de novembre ha tingut lloc a Bonn, Alemanya, la 23a sessió de la Conferència de les Parts (COP23), la Cimera sobre Canvi Climàtic que se celebra al si de l'ONU.
22.11.2017
La COP23 en què Espanya ha participat, ha tingut un caràcter especialment tècnic, buscant materialitzar les accions per complir l' Acord de París (aprovat a la COP21) que busca limitar l'augment de la temperatura global a 2ºC respecte a l'època preindustrial, tot i que el 2016 ja havia augmentat 1,25ºC.
A l'inici de la Cimera s'ha presentat el Butlletí de l'Organització Mundial de Meteorologia (OMM) sobre gasos d'efecte hivernacle , en què es posa de manifest un augment rècord de la concentració de CO 2 a l'atmosfera. Sobre aquestes dades i l'evidència de catàstrofes naturals freqüents, més de 15.000 científics i experts han debatut les mesures que cal seguir per combatre i adaptar-se a aquest canvi imminent que afecta diversos sectors.
S'han complert els objectius plantejats per a aquesta conferència: avançar en el Programa de Treball de l'Acord de París , aprovar disseny i modalitats del Diàleg Facilitador ( Diàleg de Talanoa ) que començarà el gener de 2018 i impulsar l' Agenda de vulnerabilitat de la Presidència de Fiji per a les poblacions i els estats més afectats.
La conferència va acabar amb diversos compromisos i línies de treball. S'aprova el primer Pla d'Acció de Gènere ; es crea un grup de treball d?experts que estudiaran a partir del maig del 2018 com prevenir danys i pèrdues; es presta especial atenció a l' agricultura , per a la qual grups d'experts treballaran conjuntament en tallers i reunions per satisfer les demandes ràpidament i coordinadament; es llança l'Aliança Camí dels Oceans ( Ocean Pathway ) i es constitueix la Plataforma de les comunitats locals i els pobles indígenes , entre altres acords.
En aquest enllaç es poden veure totes les conferències de nou.