
07 de novembre de 2024
La Jonquera, finca murciana d'agricultura regenerativa, és triada per competir dins de la categoria de “Protecció ambiental” per ser un projecte finançat per la PAC que contribueix a una producció sostenible
- La Jonquera, finca murciana d'agricultura regenerativa, és triada per competir dins de la categoria de “Protecció ambiental” per ser un projecte finançat per la PAC que contribueix a una producció sostenible
- Al marge de poder guanyar a la seva categoria, podem fer que obtingui guardó en la categoria de “Voto popular” a través del vot telemàtic
La Xarxa Europea de la PAC (EU CAP Network) va convocar novament aquest any la II edició dels Premis d'Inspiració agrària i rural 2024, o Premis ARIA 2024, aquest any sota la premissa d'incentivar la participació de la joventut agrària i rural amb projectes sota el leitmotiv d'empoderar els joves.
Les sol·licituds només es podien presentar a través de les Xarxes nacionals de la PAC, en aquest cas a través de la Xarxa PAC espanyola. Els treballs a concórrer havien d'estar finançats per la PAC a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i/o el Fons Europeu Agrícola de Garantia Agrària (FEAGA) .
Així, La Xarxa PAC va seleccionar al mes de juliol 8 projectes per competir als “Premis europeus d'Inspiració Rural i Agrària” 2024, dels quals la Xarxa Europea de la PAC n'ha seleccionat un: La Jonquera.
Vot a “La Jonquera”
La finca La-Junquera (Múrcia), ha estat nominada a la categoria de “Protecció del medi ambient”.
La raó de la seva candidatura ha estat desenvolupar un treball innovador que abasta 1.400 hectàrees de terres agrícoles. El projecte se centra en l'aplicació de pràctiques agrícoles regeneratives i sostenibles i alhora ofereix oportunitats educatives i empresarials als joves rurals. A través de l'Acadèmia de Regeneració, els participants aprenen sobre agroecologia, conservació de sòls i pràctiques d'agricultura orgànica, promovent la revitalització de les comunitats rurals.
Així, l'acadèmia està abocada a la formació d'agricultors joves (menors de 40 anys), estudiants universitaris i de secundària, empresaris rurals i membres de la comunitat local, realitzant fins i tot col·laboracions amb universitats per a programes de recerca i associacions amb organitzacions ambientals per a la reforestació i la conservació de la biodiversitat.
Resultats fins ara del projecte
- 2.500 hectàrees de terra restaurades
- 30.000 arbres plantats
- La matèria orgànica del sòl ha augmentat del 2% al 6%
- S'ha millorat la salut del sòl i la biodiversitat
- joves agricultors i professionals formats
- S'han desenvolupat 5 cursos d'agricultura regenerativa
- S'enforteix la resiliència de la comunitat local
- Es promou la inclusió social i la participació juvenil
- Posen en pràctica les habilitats i els coneixements en pràctiques agrícoles sostenibles
Al marge dels resultats finals que “La Jonquera” obtingui a través de la voluntat del jurat dels premis, podem votar-los dins de la categoria de “Voto popular” aquí . La votació popular estarà oberta fins el diumenge 1 de desembre a les 18:00 (CET) .
Cerimònia
Els finalistes podran assistir a la cerimònia de lliurament de premis a Brussel·les, que tindrà lloc el 4 de desembre i servirà de xarxa de networking per establir contactes. La gala serà retransmesa en directe.
Així mateix, els projectes seleccionats seran divulgats a través del portal de “Bones pràctiques” de la Xarxa Europea de la PAC, així com a través de les xarxes socials.