
20 de desembre de 2021
L'Associació de Dones Empresàries de Cooperatives d'Andalusia (AMECOOP) ha organitzat un taller anomenat "La Roda: La dona rural activa al món. Millorant la qualitat de vida de les dones a través del teatre". El projecte pretén proporcionar a les dones una alternativa de desenvolupament humà, convivència positiva i construcció dambients harmònics fundats en la comunicació, la tranquil·litat i el respecte.
- L'Associació de Dones Empresàries de Cooperatives d'Andalusia i l'Ajuntament de Chiclana presenten un taller d'arts escèniques que començarà al gener
- El programa pretén que les dones participants valorin les seves capacitats per mitjà de tècniques relacionades amb el teatre
- Els horaris del taller afavoreixen la conciliació laboral i personal de les beneficiàries
L' Associació AMECOOP Andalusia ha presentat el taller al costat de l'Ajuntament de Chiclana de la Frontera (Cadis, Andalusia) per començar el proper mes de gener i constarà de 32 hores lectives en què es treballarà la posada en comú d'idees i el treball amb el cos i la veu.
El curs proposa acostar-se “a allò que és escènic des del personal amb l'objectiu d'apoderar les dones des d'un treball d' autoconeixement i posada en valor de les seves capacitats”.
Fonament del taller
El taller serà presencial i, amb la finalitat d'afavorir la conciliació laboral i personal de les participants, tindrà un horari específic adaptat a les necessitats esmentades. Aquest, segons ha assenyalat a la Xarxa Rural Racional (RRN) la coordinadora d'AMECOOP a Cadis, Elena Aznar , pot oscil·lar entre les 9.30 i les 12.30, encara que encara podria variar.
L'activitat estarà dividida en tres blocs de treball:
- Joc, creativitat, escolta activa i treball en equip.
- Expressió, la importància a partir de la pròpia autobiografia.
- Interpretació de fragments de textos dramàtics i de teatre social.
El taller tindrà lloc a la localitat de Chiclana de la Frontera (Cadis), però també s'ha exportat a Sant Joan d'Aznalfarache (Sevilla) i Màlaga .
Les 32 hores d'activitat, tal com afirma l'associació, intentaran crear un panorama diferent “que contrasti amb els esquemes de desigualtat, adquirir noves habilitats de coneixement, reflexió i expressió i que les participants aprenguin noves maneres de relacionar-se i comunicar-se”.
Dones rurals
"Ens agrada fer tallers allunyats dels grups poblacions grans perquè aquest tipus d´activitats no sol arribar a llocs més petits", ha assenyalat Elena Aznar.
Així, destaca que el taller s'adreça a dones de l'entorn rural que, moltes vegades, no tenen les competències digitals necessàries per rebre formació i informació que els ajudi a adquirir l'apoderament que l'associació pretén inculcar.
“El teatre et dóna capacitats a nivell professional i personal per enfrontar-te a moltes situacions”, destaca Aznar, que ja ha treballat amb grups de dones en activitats semblants. "L'empoderament és immediat. El primer dia el grup ja ho nota".
El taller ha despertat l'interès de moltes dones que, segons relata Aznar, ja han cobert gairebé completament les places disponibles a Chiclana de la Frontera i San Juan de Aznalfarache.
La inscripció es pot fer a través de la Delegació de la Dona de Chiclana i de l'Ajuntament de Sant Joan d'Aznalfarache, i aviat s'informarà de l'oficina implicada a Màlaga.