
03 de febrer de 2023
“Innovació liderada per dones en agricultura i àrees rurals: Female-led innovation in Agriculture and Rural Areas” neix per crear un ecosistema a escala europea que doni suport a les pràctiques innovadores dirigides per dones a l'agricultura ia les zones rurals europees.
- El projecte - finançat pel programa Horizonte Europa - identificarà i promourà les contribucions de les dones al camp de la innovació en àrees rurals i pràctiques agrícoles dins de la Unió Europea.
- El projecte està regit per un conglomerat públic–privat de 10 països europeus, entre els quals hi ha Espanya
Les dones rurals, pioneres agrícoles en moltes ocasions i en altres motor de desenvolupament de les àrees rurals, coneixen la innovació i les pràctiques innovadores.
Per això neix el projecte europeu “ Innovació liderada per dones en agricultura i àrees rurals: Female-led innovation in Agriculture and Rural Areas” (FLIARA) , amb l'objectiu de donar suport a les pràctiques innovadores dirigides per dones a l'agricultura ia les zones rurals europees.
El principal objectiu de FLIARA és crear un ecosistema a escala europea que doni suport a aquestes pràctiques. Per això, FLIARA proposa millorar la comprensió, la conscienciació i el reconeixement del paper de la dona en un futur rural més sostenible, així com desenvolupar marcs polítics i de governança que millorin la gestió de les dones que viuen i treballen en zones rurals.
Una xarxa per a la comunitat
Les persones que integren el projecte estan cridades a investigar les innovacions liderades per dones a les zones rurals de les quatre macroregions de la Unió Europea: Atlàntica, Central i Oriental, Nòrdica Bàltica i Mediterrània crearà i desenvoluparà una “Xarxa de Comunitat Pràctica” que servirà com un lloc d'aprenentatge per a totes les parts interessades.
El projecte, que va arrencar just el 27 de gener passat, està definint actualment les bases de la seva estructura i els propers passos a seguir.
Components
FLIARA està finançat pel programa Horizonte Europa i està conformat per quinze organitzacions públiques i privades de deu països europeus, coordinats per la Universitat de Galway (Irlanda) durant tres anys.
La participació d'Espanya està conformada per Consulta Europa ( Illes Canàries), una pime espanyola dedicada a la gestió de projectes de recerca, educació i innovació . innovadores exercides per dones rurals a tot Espanya i en presentarem una primera fotografia a principis del 2024”.