Proposta:
Comitè Estatal de Representants de les Persones amb Discapacitat-CERMI. Membre de l´Assemblea de la Xarxa Rural Nacional i integrant de la Coordinadora Estatal d´ONG d´Acció Social.
Col·laborador: UNED. Centre Associat de Ponferrada.
Objectius i estructura:
Des de CERMI treballen per la inclusió de les persones amb discapacitat a les polítiques de desenvolupament rural, des de fa 5 anys, i fa 2 van crear un grup per dur a terme actuacions que fomentin el desenvolupament rural inclusiu i donar resposta a necessitats en l'àmbit de les persones amb discapacitat. Després de la Jornada de Desenvolupament Rural Inclusiu, organitzada per la Xarxa Rural Nacional el 2017, es va decidir ampliar altres col·lectius en risc d'exclusió social al medi rural (dones víctimes de la violència de gènere, persones migrants, aturats de llarga durada majors de 45 anys, perceptors de la renda bàsica de ciutadania, minories ètniques). Raó per la qual, aquesta nova Jornada de Desenvolupament Rural Inclusiu, que organitza la Xarxa Rural Nacional, compti amb la col·laboració, a més de CERMI, d'altres entitats com EAPN Espanya (Xarxa Europea de Lluita Contra la Pobresa), Coceder (Conferederació de Centres de Desenvolupament Rural), Fundació Cepaim, Creu Roja, Col·lectius d'Acció Solidària, entre d'altres.
L'objectiu del taller és aprofundir en els beneficis i els avantatges de treballar, des de la cooperació i la innovació, per assolir un desenvolupament rural inclusiu. Per això, la programació del taller s'ha estructurat en diverses sessions o taules amb els continguts següents: presentació de projectes de referència d'entitats socials i de cooperació relacionades amb grups d'acció local que incorporen el desenvolupament rural inclusiu; divulgació de plans, polítiques i estratègies dissenyades per assolir el desenvolupament rural inclusiu; i identificació de noves oportunitats d'activitat econòmica i emprenedoria que serveixin per donar resposta a les necessitats dels col·lectius de persones en risc d'exclusió social.
El taller està enfocat al tractament d'aquesta temàtica des d'un punt vista pràctic, comptant amb la participació dels agents implicats al territori de les comunitats autònomes properes al lloc de celebració: Castella i Lleó, Galícia, Astúries i Cantàbria.
Destinataris: Agents implicats en projectes i actuacions per un desenvolupament rural inclusiu: administracions, grups dacció local, entitats socials i empreses.
Lloc
Campus UNED. Centre associat de Ponferrada (Lleó).
Avda. Astorga, 15.- Edifici: UNED - Sala: Aula Magna
Enllaços per veure l'emissió en directe (streaming)
INAUGURACIÓ / PRESENTACIÓ (en diferit)
Taula 1
Serveis integrals a la població rural desafavorida, per Fernando Quintanilla Sancho
Taula 2
Taula 3
Estratègia d'Inclusió Social de Galícia: Projecte SYMBIOS, per Carlos Santos Guerrero
Taula 4
Gestió de reserves biològiques. Fundació Natura i Home.
Producció Innovadora a Vivers i Gestió Forestal Sostenible. Ecm Enginyeria ambiental
Recursos Naturals i Alimentació Sostenible. Societat cooperativa Monte de Teleno.
Serveis de proximitat. Fundació Intras.
Turisme rural: quan l'accessibilitat és cosa de tothom. Aspaym Castella i Lleó.
No requiere inscripción o la inscripción es externa.