
22 de març de 2017
Lalín acull la jornada de transferència de coneixements entre dones
22.03.2017
La Xarxa Rural Nacional (RRN) i la Confederació de Dones del Món Rural (CERES) han dut a terme la Jornada de transferència de coneixements entre dones emprenedores del medi rural el passat 15 de març a Lalín (Pontevedra) adreçada a dones i representants d'entitats de dones rurals de Galícia i de les comunitats autònomes veïnes com Castella i Castella.
La jornada es va centrar a donar a conèixer les experiències de dones emprenedores i els procediments per obtenir ajudes financeres per als projectes de desenvolupament rural.
El representant del ministeri, a la seva exposició, va destacar l'interès de la Xarxa Rural Nacional per posar en marxa fòrums de formació específica, adreçats a particulars i representants d'entitats de dones rurals, que ofereixin les oportunitats de la política de desenvolupament rural, així com el foment de la participació en agrupacions i organitzacions.
Els diferents ponents van exposar la realitat rural des de diferents punts de vista. Així, Pura Seoane, representant de l' associació Labregas , va ressaltar la necessitat d'espais de reunió on reflexionar sobre la vida de les dones al medi rural. Paula Suanzes, gerent de l' Associació de Desenvolupament Rural Terres de Pontevedra Nord , va presentar el Grup de Desenvolupament Rural, la seva Estratègia de desenvolupament local participatiu, les ajudes que presten i els projectes que han desenvolupat, destacant la participació de les dones d'aquest territori.
Per part de l'associació Labregas, Ana Eiras, va exposar els problemes, demandes i necessitats, així com les inquietuds i aspiracions de les dones que viuen al medi rural.
Com a exemples i experiències emprenedores va intervenir Sonia Couso, d' Amarelante , qui va presentar la cooperativa de producció i venda de castanya de qualitat, i la recuperació de soutos de castanyer. Inés Casabella va exposar la seva experiència com a ramadera d'oví, i Pura Seoane, d' Horta Ecològica , va donar a conèixer a l'auditori el seu projecte de vida al voltant de l'horticultura ecològica.
Ana Lorenzo, de Citadania , va mostrar diversos exemples de models cooperatius al medi rural i va presentar el decàleg de claus per començar adequadament una emprenedoria.
L'agent d'Igualtat i Desenvolupament Rural, Paloma Jimena, va concloure la jornada amb un taller en què es va tractar la situació de la dona al medi rural a través de les inquietuds, desitjos i compromisos de les assistents.