Dones rurals emprenedores es donen cita a Galícia


Mujeres rurales emprendedoras se dan cita en Galicia

22 de març de 2017
Mujeres

Lalín acull la jornada de transferència de coneixements entre dones


22.03.2017

La Xarxa Rural Nacional (RRN) i la Confederació de Dones del Món Rural (CERES) han dut a terme la Jornada de transferència de coneixements entre dones emprenedores del medi rural el passat 15 de març a Lalín (Pontevedra) adreçada a dones i representants d'entitats de dones rurals de Galícia i de les comunitats autònomes veïnes com Castella i Castella.


La jornada es va centrar a donar a conèixer les experiències de dones emprenedores i els procediments per obtenir ajudes financeres per als projectes de desenvolupament rural.


El representant del ministeri, a la seva exposició, va destacar l'interès de la Xarxa Rural Nacional per posar en marxa fòrums de formació específica, adreçats a particulars i representants d'entitats de dones rurals, que ofereixin les oportunitats de la política de desenvolupament rural, així com el foment de la participació en agrupacions i organitzacions.


Els diferents ponents van exposar la realitat rural des de diferents punts de vista. Així, Pura Seoane, representant de l' associació Labregas , va ressaltar la necessitat d'espais de reunió on reflexionar sobre la vida de les dones al medi rural. Paula Suanzes, gerent de l' Associació de Desenvolupament Rural Terres de Pontevedra Nord , va presentar el Grup de Desenvolupament Rural, la seva Estratègia de desenvolupament local participatiu, les ajudes que presten i els projectes que han desenvolupat, destacant la participació de les dones d'aquest territori.


Per part de l'associació Labregas, Ana Eiras, va exposar els problemes, demandes i necessitats, així com les inquietuds i aspiracions de les dones que viuen al medi rural.


Com a exemples i experiències emprenedores va intervenir Sonia Couso, d' Amarelante , qui va presentar la cooperativa de producció i venda de castanya de qualitat, i la recuperació de soutos de castanyer. Inés Casabella va exposar la seva experiència com a ramadera d'oví, i Pura Seoane, d' Horta Ecològica , va donar a conèixer a l'auditori el seu projecte de vida al voltant de l'horticultura ecològica.
Ana Lorenzo, de Citadania , va mostrar diversos exemples de models cooperatius al medi rural i va presentar el decàleg de claus per començar adequadament una emprenedoria.


L'agent d'Igualtat i Desenvolupament Rural, Paloma Jimena, va concloure la jornada amb un taller en què es va tractar la situació de la dona al medi rural a través de les inquietuds, desitjos i compromisos de les assistents.